Ίσως μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το μήνα; Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε σε θεραπεία για να έχετε πραγματικά αποτελέσματα; Και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να “τα καταλάβετε όλα”;

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια γενική σύσταση. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις και έχουμε διαφορετικές αντιδράσεις σε αυτές. Μπορούμε όμως να σας βοηθήσουμε να σχηματίσετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα υποθετικό χρονοδιάγραμμα θεραπείας. Σε συνάρτηση με το πώς αισθάνεστε εκείνη την στιγμή.

Τι μπορείτε να πετύχετε σε μία μόνο συνεδρία θεραπείας

Όταν συναντηθείτε με τον θεραπευτή για πρώτη φορά, θα θελήσει να μάθει τι σας απασχολεί – πώς αισθάνεστε και τι θέλετε να αντιμετωπίσετε. Δεν πειράζει αν δεν μπορείτε να το εξηγήσετε με σαφήνεια- ο θεραπευτής θα σας βοηθήσει. Ορισμένοι ρωτούν για το ιστορικό σας ή τις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό καθορίζεται από τη θεραπευτική τους μέθοδο.

Μετά την πρώτη συνεδρία, μπορεί να νιώσετε ήδη ανακούφιση. Μπορεί να είναι απελευθερωτικό να μιλήσετε ανοιχτά για τις δυσκολίες σας με κάποιον εκτός του κοινωνικού σας περίγυρου, με κάποιον που δεν σας κρίνει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Μια και μόνο συνεδρία θεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την τρέχουσα κατάστασή σας υπό νέο πρίσμα, να ανακουφιστείτε από δυσάρεστα συναισθήματα ή να σας καθοδηγήσει στο επόμενο βήμα. Όμως, όλα εξαρτώνται από τις σκέψεις σας και το πώς αισθάνεστε.

sezení na online terapii

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω σε θεραπεία;

Είμαστε όλοι διαφορετικοί στο πόσο ευαίσθητοι είμαστε σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας και στο πώς επεξεργαζόμαστε τα ζητήματα στη θεραπεία. Το χρονικό διάστημα μεταξύ των θεραπειών συνήθως διατηρείται στις 1 – 2 εβδομάδες. Αυτό γίνεται για να σας δοθεί χρόνος να επεξεργαστείτε με ηρεμία όσα συζητήσατε με τον θεραπευτή καθώς η θεραπεία συνεχίζει να “δουλεύει” για αρκετές ώρες ή και ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της. Κάνετε νέες ανακαλύψεις και μπορεί να εξακολουθείτε να επανεξετάζετε ορισμένα πράγματα ή να αναζητάτε απαντήσεις σε ερωτήματα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε στην πράξη όσα συζητήσατε με τον θεραπευτή ή να κάνετε τις αλλαγές που αποφασίσατε.

Ωστόσο, αν κάνετε θεραπεία κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου στη ζωή σας, όταν έχετε πολύ άγχος και τα αισθήματα σας είναι εξαιρετικά έντονα, η θεραπεία μπορεί να είναι πιο έντονη. Αν σας κατακλύζουν τα συναισθήματα και δεν ξέρετε πού να στραφείτε, μια πιο διεξοδική συζήτηση με έναν θεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την άκρη. Μπορείτε να συναντιέστε μία φορά την εβδομάδα ή και περισσότερο.

Στην προληπτική θεραπεία, ωστόσο, μία συνεδρία κάθε μήνα μπορεί να είναι αρκετή για να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας και να αφομοιώσετε τα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων. Εσείς και ο θεραπευτής σας θα το συζητήσετε αυτό στην πρώτη σας συνεδρία και θα αποφασίσετε τον καλύτερο τρόπο δράσης.

Μακροπρόθεσμες θεραπείες για μακροπρόθεσμη ψυχολογική ευημερία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ανακούφιση μετά την πρώτη συνεδρία δεν σημαίνει ότι η πάθηση έχει επιλυθεί. Αλλά είστε στο σωστό δρόμο. Η μακροχρόνια θεραπεία θα προσφέρει τα πιο ευεργετικά και μακροχρόνια πλεονεκτήματα για την ψυχολογική σας ευημερία. Υπάρχουν τέσσερις αιτίες για το γεγονός αυτό.

1. Ορισμένες δυσκολίες χρειάζονται χρόνο

Μικροπροβλήματα μπορούν να επιλυθούν σε λίγες συνεδρίες, αλλά τα πιο σοβαρά ζητήματα χρειάζονται χρόνο. Μόνο με μακροχρόνιες θεραπείες μπορείτε να εμβαθύνετε και να ανακαλύψετε τη ρίζα του προβλήματος, την οποία ίσως δεν είχατε αντιληφθεί. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το τραύμα και τις πιο τρομερές καταστάσεις της ζωής, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή η κατάθλιψη. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή σας.

Σε κάθε συνεδρία, θα εξερευνήσετε νέα επίπεδα του θέματος, θα κάνετε συνδέσεις και θα εργαστείτε προς μια πραγματικά μακροπρόθεσμη λύση.

trápení

2. Η σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή είναι το κλειδί

Σύμφωνα με μελέτες, η σχέση μας με τον θεραπευτή αντιπροσωπεύει έως και το 50% των καλών επιπτώσεων της θεραπείας. Η εύρεση ενός θεραπευτή με τον οποίο μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε και να πραγματοποιείται συνεδρίες σε τακτική βάση είναι επομένως ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο ταξίδι προς την ψυχολογική ευημερία. Η εμπιστοσύνη σας θα αναπτύσσεται με κάθε συνεδρία και θα αισθάνεστε πιο ήρεμοι, ασφαλείς και άνετοι εκμυστηρευόμενοι ακόμη και τα βαθύτερα συναισθήματά σας. Αυτό ακριβώς είναι που απαιτείται για να είναι επιτυχής η θεραπεία.

Δεν έχετε ακόμα θεραπευτή ή δεν είστε βέβαιοι αν είναι “ο κατάλληλος”; Τότε το παρακάτω άρθρο μπορεί να βοηθήσει Σχέση με τον θεραπευτή. Πώς να ξέρετε αν είναι ο σωστός

3. Θα μάθετε τεχνικές για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων

Σκεφτείτε το ακόλουθο σενάριο: αντιμετωπίζετε μια δύσκολη σχέση με ένα μέλος της οικογένειας. Πρέπει να θέσετε υγιή όρια, ώστε τα άσχημα γεγονότα να μην σας εξαντλούν ψυχικά και να μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτά. Με έναν θεραπευτή, εξετάζετε ολόκληρο το πρόβλημα, το επεξεργάζεστε και μαθαίνετε συγκεκριμένα τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά για να αποφύγετε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση στο μέλλον.

Όταν προκύψει μια συγκρίσιμη κατάσταση και δοκιμάσετε τη νέα στρατηγική, μπορείτε να μοιραστείτε πώς πήγαν όλα στην επόμενη συνεδρία. Σταδιακά θα μάθετε πώς να χειρίζεστε αυτά τα γεγονότα έτσι ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε εσάς. Ομοίως, μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε το κοινωνικό άγχος ή το εξουθενωτικό σκηνικό φόβο πριν από την εκφώνηση μιας δημόσιας ομιλίας.

náročné problémy

4. Οι τακτικές συνεδρίες λειτουργούν ως πρόληψη

Μπορείτε να συνεχίσετε τη θεραπεία ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο επείγον πρόβλημα ή αν το έχετε ήδη λύσει. Μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας, να ανακουφιστείτε από την καθημερινή ένταση ή να επεξεργαστείτε δυσάρεστα συναισθήματα. Γιατί αν κρύβουμε τα συναισθήματά μας επειδή “δεν είναι μεγάλο πρόβλημα”, τελικά θα συσσωρευτούν και θα μας καταβάλουν.

Η θεραπεία θα σας προσφέρει περισσότερη ηρεμία και ακόμη και τα μεγαλύτερα εμπόδια δεν θα μετατραπούν σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Θα θέλατε να δοκιμάσετε τη διαδικτυακή θεραπεία; Πάνω από 20 επαγγελματίες θεραπευτές είναι διαθέσιμοι στην Hedepy. Θα σας προτείνουμε τους τρεις πιο κατάλληλους με βάση το διαγνωστικό τεστ αντιστοίχισης και εσείς θα επιλέξετε ήδη τον κατάλληλο με βάση τις πλήρεις πληροφορίες του προφίλ. Εάν δεν μείνετε ευχαριστημένοι από την πρώτη συνεδρία, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

Μην Μένετε Μόνοι

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Είναι απολύτως φυσικό σε μια δύσκολη κατάσταση να βιώνουμε ένα κύμα συναισθημάτων που δεν είχαμε γνωρίσει πριν. Κάθε κρίση, πράγματι κάθε κρίση, έχει μια αρχή, αλλά έχει και ένα τέλος. Το ίδιο και το δικό σας. Και γι’ αυτό, αν το σκέφτεστε έστω και λίγο, ζητήστε βοήθεια από ψυχολόγο, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ή coach. Μην το περάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να βρείτε βοήθεια από περισσότερους από 20 θεραπευτές, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε κάποιον που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να κανονίσετε μια συνεδρία για την επόμενη κιόλας ημέρα. Στη συνέχεια, θα συνδεθείτε με τον θεραπευτή online από την άνεση του σπιτιού σας.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna