Πόσο συχνά και για πόσο καιρό πρέπει να βλέπω έναν θεραπευτή;

Ίσως μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το μήνα; Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε σε θεραπεία για να έχετε πραγματικά αποτελέσματα; Και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να “τα καταλάβετε όλα”;

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια γενική σύσταση. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις και έχουμε διαφορετικές αντιδράσεις σε αυτές. Μπορούμε όμως να σας βοηθήσουμε να σχηματίσετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα υποθετικό χρονοδιάγραμμα θεραπείας. Σε συνάρτηση με το πώς αισθάνεστε εκείνη την στιγμή.

Τι μπορείτε να πετύχετε σε μία μόνο συνεδρία θεραπείας

Όταν συναντηθείτε με τον θεραπευτή για πρώτη φορά, θα θελήσει να μάθει τι σας απασχολεί – πώς αισθάνεστε και τι θέλετε να αντιμετωπίσετε. Δεν πειράζει αν δεν μπορείτε να το εξηγήσετε με σαφήνεια- ο θεραπευτής θα σας βοηθήσει. Ορισμένοι ρωτούν για το ιστορικό σας ή τις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό καθορίζεται από τη θεραπευτική τους μέθοδο.

Μετά την πρώτη συνεδρία, μπορεί να νιώσετε ήδη ανακούφιση. Μπορεί να είναι απελευθερωτικό να μιλήσετε ανοιχτά για τις δυσκολίες σας με κάποιον εκτός του κοινωνικού σας περίγυρου, με κάποιον που δεν σας κρίνει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Μια και μόνο συνεδρία θεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την τρέχουσα κατάστασή σας υπό νέο πρίσμα, να ανακουφιστείτε από δυσάρεστα συναισθήματα ή να σας καθοδηγήσει στο επόμενο βήμα. Όμως, όλα εξαρτώνται από τις σκέψεις σας και το πώς αισθάνεστε.

πρώτη συνεδρία

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω σε θεραπεία;

Είμαστε όλοι διαφορετικοί στο πόσο ευαίσθητοι είμαστε σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας και στο πώς επεξεργαζόμαστε τα ζητήματα στη θεραπεία. Το χρονικό διάστημα μεταξύ των θεραπειών συνήθως διατηρείται στις 1 – 2 εβδομάδες. Αυτό γίνεται για να σας δοθεί χρόνος να επεξεργαστείτε με ηρεμία όσα συζητήσατε με τον θεραπευτή καθώς η θεραπεία συνεχίζει να “δουλεύει” για αρκετές ώρες ή και ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της. Κάνετε νέες ανακαλύψεις και μπορεί να εξακολουθείτε να επανεξετάζετε ορισμένα πράγματα ή να αναζητάτε απαντήσεις σε ερωτήματα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε στην πράξη όσα συζητήσατε με τον θεραπευτή ή να κάνετε τις αλλαγές που αποφασίσατε.

Ωστόσο, αν κάνετε θεραπεία κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου στη ζωή σας, όταν έχετε πολύ άγχος και τα αισθήματα σας είναι εξαιρετικά έντονα, η θεραπεία μπορεί να είναι πιο έντονη. Αν σας κατακλύζουν τα συναισθήματα και δεν ξέρετε πού να στραφείτε, μια πιο διεξοδική συζήτηση με έναν θεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την άκρη. Μπορείτε να συναντιέστε μία φορά την εβδομάδα ή και περισσότερο.

Στην προληπτική θεραπεία, ωστόσο, μία συνεδρία κάθε μήνα μπορεί να είναι αρκετή για να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας και να αφομοιώσετε τα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων. Εσείς και ο θεραπευτής σας θα το συζητήσετε αυτό στην πρώτη σας συνεδρία και θα αποφασίσετε τον καλύτερο τρόπο δράσης.

Μακροπρόθεσμες θεραπείες για μακροπρόθεσμη ψυχολογική ευημερία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ανακούφιση μετά την πρώτη συνεδρία δεν σημαίνει ότι η πάθηση έχει επιλυθεί. Αλλά είστε στο σωστό δρόμο. Η μακροχρόνια θεραπεία θα προσφέρει τα πιο ευεργετικά και μακροχρόνια πλεονεκτήματα για την ψυχολογική σας ευημερία. Υπάρχουν τέσσερις αιτίες για το γεγονός αυτό.

1. Ορισμένες δυσκολίες χρειάζονται χρόνο

Μικροπροβλήματα μπορούν να επιλυθούν σε λίγες συνεδρίες, αλλά τα πιο σοβαρά ζητήματα χρειάζονται χρόνο. Μόνο με μακροχρόνιες θεραπείες μπορείτε να εμβαθύνετε και να ανακαλύψετε τη ρίζα του προβλήματος, την οποία ίσως δεν είχατε αντιληφθεί. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το τραύμα και τις πιο τρομερές καταστάσεις της ζωής, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή η κατάθλιψη. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή σας.

Σε κάθε συνεδρία, θα εξερευνήσετε νέα επίπεδα του θέματος, θα κάνετε συνδέσεις και θα εργαστείτε προς μια πραγματικά μακροπρόθεσμη λύση.

ψυχοθεραπεία

2. Η σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή είναι το κλειδί

Σύμφωνα με μελέτες, η σχέση μας με τον θεραπευτή αντιπροσωπεύει έως και το 50% των καλών επιπτώσεων της θεραπείας. Η εύρεση ενός θεραπευτή με τον οποίο μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε και να πραγματοποιείται συνεδρίες σε τακτική βάση είναι επομένως ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο ταξίδι προς την ψυχολογική ευημερία. Η εμπιστοσύνη σας θα αναπτύσσεται με κάθε συνεδρία και θα αισθάνεστε πιο ήρεμοι, ασφαλείς και άνετοι εκμυστηρευόμενοι ακόμη και τα βαθύτερα συναισθήματά σας. Αυτό ακριβώς είναι που απαιτείται για να είναι επιτυχής η θεραπεία.

Δεν έχετε ακόμα θεραπευτή ή δεν είστε βέβαιοι αν είναι “ο κατάλληλος”; Τότε το παρακάτω άρθρο μπορεί να βοηθήσει Σχέση με τον θεραπευτή. Πώς να ξέρετε αν είναι ο σωστός

 

3. Θα μάθετε τεχνικές για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων

Σκεφτείτε το ακόλουθο σενάριο: αντιμετωπίζετε μια δύσκολη σχέση με ένα μέλος της οικογένειας. Πρέπει να θέσετε υγιή όρια, ώστε τα άσχημα γεγονότα να μην σας εξαντλούν ψυχικά και να μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτά. Με έναν θεραπευτή, εξετάζετε ολόκληρο το πρόβλημα, το επεξεργάζεστε και μαθαίνετε συγκεκριμένα τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά για να αποφύγετε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση στο μέλλον.

Όταν προκύψει μια συγκρίσιμη κατάσταση και δοκιμάσετε τη νέα στρατηγική, μπορείτε να μοιραστείτε πώς πήγαν όλα στην επόμενη συνεδρία. Σταδιακά θα μάθετε πώς να χειρίζεστε αυτά τα γεγονότα έτσι ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε εσάς. Ομοίως, μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε το κοινωνικό άγχος ή το εξουθενωτικό σκηνικό φόβο πριν από την εκφώνηση μιας δημόσιας ομιλίας.

μακροχρόνια θεραπεία

4. Οι τακτικές συνεδρίες λειτουργούν ως πρόληψη

Μπορείτε να συνεχίσετε τη θεραπεία ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο επείγον πρόβλημα ή αν το έχετε ήδη λύσει. Μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας, να ανακουφιστείτε από την καθημερινή ένταση ή να επεξεργαστείτε δυσάρεστα συναισθήματα. Γιατί αν κρύβουμε τα συναισθήματά μας επειδή “δεν είναι μεγάλο πρόβλημα”, τελικά θα συσσωρευτούν και θα μας καταβάλουν.

Η θεραπεία θα σας προσφέρει περισσότερη ηρεμία και ακόμη και τα μεγαλύτερα εμπόδια δεν θα μετατραπούν σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Θα θέλατε να δοκιμάσετε τη διαδικτυακή θεραπεία; Πάνω από 20 επαγγελματίες θεραπευτές είναι διαθέσιμοι στην Hedepy. Θα σας προτείνουμε τους τρεις πιο κατάλληλους με βάση το διαγνωστικό τεστ αντιστοίχισης και εσείς θα επιλέξετε ήδη τον κατάλληλο με βάση τις πλήρεις πληροφορίες του προφίλ. Εάν δεν μείνετε ευχαριστημένοι από την πρώτη συνεδρία, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

Μην Μένετε Μόνοι.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Είναι απολύτως φυσικό σε μια δύσκολη κατάσταση να βιώνουμε ένα κύμα συναισθημάτων που δεν είχαμε γνωρίσει πριν. Κάθε κρίση, πράγματι κάθε κρίση, έχει μια αρχή, αλλά έχει και ένα τέλος. Το ίδιο και το δικό σας. Και γι’ αυτό, αν το σκέφτεστε έστω και λίγο, ζητήστε βοήθεια από ψυχολόγο, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ή coach. Μην το περάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να βρείτε βοήθεια από περισσότερους από 20 θεραπευτές, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε κάποιον που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να κανονίσετε μια συνεδρία για την επόμενη κιόλας ημέρα. Στη συνέχεια, θα συνδεθείτε με τον θεραπευτή online από την άνεση του σπιτιού σας.

Δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Μερικές φορές το δύσκολο είναι να ξεκινήσετε
ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΩΗΣ ΠΕΝΘΟΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η ψυχοθεραπεία είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικές επενδύσεις του ανθρώπου. Ο κατάλληλος θεραπευτής θα σας δώσει τα εργαλεία για να ζήσετε την ζωή σας όπως εσείς ορίζετε.“
29 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„”Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων μας.” Η θεραπεία είναι μια διαδικασία αυτοφροντιδας μέσα από την οποία αποκτάς κάποια δια βίου εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις πιο λειτουργικά.“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα όμορφο ταξίδι. Κάθε διαδρομή σε πάει κάπου, η ερώτηση είναι εσύ που θες να πας! Εάν θέλεις κάτι που δεν έχεις, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες!“
39 EUR / ραντεβού