Η θεραπεία ζευγαριών απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους.

Είναι σύνηθες σε μια σχέση το αρχικό συναίσθημα του ξεμυαλίσματος να αντικαθίσταται τελικά από ένα πιο νηφάλιο, αλλά ίσως βαθύτερο, συναίσθημα αγάπης για τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της συμβίωσης, οι ανησυχίες, οι διαφωνίες, η καθημερινότητα… Κατά καιρούς μπορεί να δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή να νιώθουμε ανικανοποίητοι στη σχέση μας. Οι συγκρούσεις μπορεί να προκαλέσουν διαφωνίες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, τη συμβίωση με την ευρύτερη οικογένεια και, κυρίως, την ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή. Η θεραπεία ζεύγους μπορεί να βοηθήσει, με μόνη προϋπόθεση ότι και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν πάνω στη σχέση τους και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους.

Τι γίνεται αν ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος ή απλά δεν θέλει να δουλέψει ακόμα πάνω στη σχέση σας;

Είναι λογικό ότι ένα πρόβλημα δύο ατόμων θα πρέπει να επιλυθεί από δύο άτομα. Αλλά μερικές φορές το άλλο άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι η θεραπεία ζεύγους δεν είναι η σωστή λύση, ή ίσως να μην αισθάνεται καν το πρόβλημα τόσο πολύ. Δεν υπάρχουν απλές συμβουλές για το πώς να πείσετε το άλλο άτομο να έρθει στη θεραπεία, και οποιαδήποτε πίεση μπορεί επίσης εύκολα να πυροδοτήσει περαιτέρω συγκρούσεις.

Ωστόσο, αν ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει τη θέληση να ξεπεράσει τα προβλήματα και να σώσει τη σχέση, τίποτα δεν χάνεται. Μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με ατομική θεραπεία και να κανονίσετε μια συνεδρία με έναν επαγγελματία που κάνει επίσης θεραπεία ζευγαριών. Εξάλλου, όπως λένε, είναι πάντα καλό να ξεκινάς από τον εαυτό σου. Ίσως τότε οι δικές σας εμπειρίες και οι δικές σας γνώσεις σχετικά με τη θεραπεία να είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να πείσετε τον σύντροφό σας ότι η θεραπεία ζευγαριών έχει νόημα για τη σχέση σας.

Με την Hedepy έχετε εγγύηση ποιότητας


  • Συνεργαζόμαστε μόνο με θεραπευτές με επαγγελματική κατάρτιση που πληρούν τα κριτήρια των επαγγελματικών οργανώσεων.

  • Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

  • Η τιμή για τη θεραπεία ζεύγους είναι 55€. Η συνεδρία διαρκεί 90 λεπτά. Πώς λειτουργει

  • Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα, μπορείτε να συνδεθείτε online από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, αλλά και μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Περισσότερα για τη συνομιλία μέσω βίντεο

Κλείστε ένα ραντεβού για αύριο

Ψυχοθεραπευτές που ειδικεύονται στην online θεραπεία ζευγαριών
Οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Η έρευνα δείχνει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τις συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο

Μελέτες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με την ψυχοθεραπεία “δια ζώσης”1 και θεωρείται από τους θεραπευόμενους ως ένας λειτουργικός τρόπος παροχής ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών.2
  (Barak, Hen, Boniel-Nissim, & Shapira, 2008)
(Andrews et al., 2018)
Η κλήση πραγματοποιείται σε ασφαλή πλατφόρμα Περισσότερα για την ασφάλεια
Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα, μπορείτε να κάνετε τα πάντα από το πρόγραμμα περιήγησης.
Ο θεραπευτής σας μπορεί να είναι από οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αρκεί να σας ταιριάζει.