Νέο έτος με θεραπεία. Ξεκινήστε σήμερα.

Το νέο έτος συμβολίζει νέα ξεκινήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι το βλέπουν ως μια ευκαιρία για αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή τους. Δεν χρειάζεται να αφορά μόνο δραστηριότητες που σχετίζονται με τη σωματική υγεία- η ψυχική ευεξία είναι επίσης σημαντική. Και μπορείτε να το πετύχετε μέσω της θεραπείας.

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι προτιμούσαν να κρατούν μυστικό το γεγονός ότι έκαναν θεραπεία. Όμως οι καιροί αλλάζουν και η ψυχική υγεία συζητείται πλέον πολύ πιο ανοιχτά. Και το να ζητάει κάποιος τη βοήθεια ενός θεραπευτή δεν σημαίνει ότι είναι τρελός ή ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια. Ίσως θέλει απλώς να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του και να συζητήσει τα συναισθήματά του με ένα αμερόληπτο άτομο που δεν θα τον κρίνει.

 

Η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η εξουθένωση ή οι κρίσεις ζωής και σχέσεων. Λειτουργεί εξίσου καλά ως μέρος της προσωπικής ανάπτυξης, όταν θέλετε να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Ένας θεραπευτής μπορεί να γίνει το στήριγμά σας κατά τη διάρκεια σημαντικών αλλαγών στη ζωή σας, αλλά εξίσου μπορεί να σας καθοδηγήσει στα καθημερινά και φαινομενικά ασήμαντα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Μη φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα

Εάν έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα ωφεληθείτε από τη θεραπεία για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να προχωρήσετε αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Κάθε μία προσεγγίζει τον θεραπευόμενο με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο και  μπορείτε να σχηματίσετε μια γενική άποψη για το ποια κατεύθυνση θα είναι η καλύτερη για εσάς.

Μπορείτε όμως να κάνετε και το αντίθετο, ξεκινώντας με την επιλογή θεραπευτή. Πρώτον, δοκιμάστε να ρωτήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας που γνωρίζετε ότι κάνουν θεραπεία. Αυτό θα σας δώσει μια προσωπική σύσταση που θα διευκολύνει την απόφασή σας. Στη συνέχεια, αναζητήστε επίσης στο διαδίκτυο, όπου θα βρείτε πολλές αναφορές και εμπειρίες με συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η επιλογή του θεραπευτή σας μπορεί να μην λειτουργήσει με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα μοιραστείτε πολύ ευαίσθητες πληροφορίες και εσωτερικά συναισθήματα, οπότε είναι σημαντικό να σας ταιριάζει όχι μόνο ως επαγγελματίας, αλλά και ως άνθρωπος. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα αν ταιριάζετε και αν αισθάνεστε άνετα. Αν δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μην τα παρατάτε, συνεχίστε να ψάχνετε.

první krok schody

Η διαδικτυακή θεραπεία έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, δεν είναι απαραίτητο να συναντιέστε με έναν θεραπευτή σε φυσικό χώρο. Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε διαδικτυακές συνεδρίες. Αυτές λειτουργούν όπως οι παραδοσιακές συνεδρίες, αλλά δεν απαιτούν να μετακινηθειτε ή να περιμένετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απλώς επιλέγετε τον θεραπευτή που σας αρέσει με βάση το προφίλ του και, στη συνέχεια, κλείνετε ένα ραντεβού online. Όλη η επικοινωνία μεταξύ εσάς και του θεραπευτή παραμένει απολύτως εμπιστευτική χάρη στην ασφάλεια που σας παρέχει η πλατφόρμα της Hedepy.

Στην πρώτη συνεδρία, ο θεραπευτής θα σας συστηθεί εν συντομία και θα σας ρωτήσει για ποιο λόγο αποφασίσατε να ξεκινήσετε τη θεραπεία, τι σας απασχολεί σήμερα ή τι περιμένετε από τη βοήθειά του. Εξαρτάται από εσάς πόσες πληροφορίες θα δώσετε στην αρχή, το σημαντικό είναι να αισθάνεστε ασφαλείς. Πιθανότατα θα μιλάτε πολύ περισσότερο από ό,τι ο θεραπευτής και αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο.

Μερικές φορές το θέμα στο οποίο εστιάζετε από κοινού είναι προφανές από την αρχή και αρχίζει να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, άλλες φορές ο θεραπευόμενος μπορεί να αντιμετωπίζει ένα πολύπλοκο θέμα που δεν μπορεί να το κατονομάσει με ακρίβεια και ο θεραπευτής προσπαθεί να τον καθοδηγήσει. Ανάλογα με τη θεραπευτική κατεύθυνση, οι θεραπευτές μπορεί να ρωτήσουν για το ιστορικό των δυσκολιών, το οικογενειακό υπόβαθρο και άλλες ερωτήσεις.

Επειδή στη θεραπεία ανακαλύπτεται τον εαυτό σας και εμβαθύνεται, μπορεί να βρείτε τις συνεδρίες συναισθηματικά δύσκολες μερικές φορές. Ωστόσο, ένας έμπειρος θεραπευτής θα σας βοηθήσει και γνωρίζει τα όρια τα οποία δεν πρέπει να ξεπεράσει ο θεραπευόμενος. Ως εκ τούτου, δείτε τον θεραπευτή ως οδηγό και όχι ως κάποιον που απολαμβάνει να σας κάνει άβολες ερωτήσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε την πηγή των προβλημάτων σας και να νιώσετε καλύτερα.

Δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Μερικές φορές το δύσκολο είναι να ξεκινήσετε
ΑΓΧΟΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα όμορφο ταξίδι. Κάθε διαδρομή σε πάει κάπου, η ερώτηση είναι εσύ που θες να πας! Εάν θέλεις κάτι που δεν έχεις, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες!“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„”Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων μας.” Η θεραπεία είναι μια διαδικασία αυτοφροντιδας μέσα από την οποία αποκτάς κάποια δια βίου εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις πιο λειτουργικά.“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΩΗΣ ΠΕΝΘΟΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η ψυχοθεραπεία είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικές επενδύσεις του ανθρώπου. Ο κατάλληλος θεραπευτής θα σας δώσει τα εργαλεία για να ζήσετε την ζωή σας όπως εσείς ορίζετε.“
29 EUR / ραντεβού