Δεν μπορώ να πω τι με ενοχλεί

Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. Ίσως τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά στη ζωή σας και αναρωτιέστε γιατί. Ίσως έχετε ερωτήσεις στις οποίες δεν ξέρετε τις απαντήσεις, παρόλο που προσπαθείτε σκληρά να τις βρείτε. Μπορεί να μην είστε μόνοι σας σε όλα τα άλλα “ίσως”. Η ψυχοθεραπεία είναι εδώ για εσάς, είτε πρόκειται για ένα συγκεκριμένο θέμα είτε για αόριστα συναισθήματα.

Τι θα με βοηθήσει να επιλέξω τον κατάλληλο θεραπευτή για μένα, αν δεν μπορώ να αναφέρω τι με απασχολεί;

Για να έχει η ψυχοθεραπεία θετική επίδραση στην υγεία σας με την ευρύτερη έννοια, η ψυχοθεραπευτική σχέση είναι απαραίτητη. Είναι κυρίως το πώς αισθάνεστε κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνεδρία, αν αισθάνεστε εμπιστοσύνη στο άτομο που κάθεται απέναντί σας και αν μπορείτε να εκφραστείτε ανοιχτά μπροστά του. Τα συναισθήματα, οι συμπάθειες ή οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αφήστε τα να σας καθοδηγήσουν. Για να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα όσο το δυνατόν πιο εύκολο, έχουμε ετοιμάσει για εσάς στη Hedepy βίντεο-μελέτες στις οποίες οι θεραπευτές μας σας συστήνονται προσωπικά.

 

Τι άλλο θα με βοηθήσει να επιλέξω έναν θεραπευτή;

Υπάρχει μια μαγική και συνάμα απλή ερώτηση που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον προσανατολισμό σας, ρωτήστε την αμέσως τώρα: τι περιμένω πραγματικά από την ψυχοθεραπεία; Ίσως η απάντησή σας είναι να νιώθετε γενικά υγιής, να κοιμάστε ξανά ήσυχα ή να βρείτε έναν σύντροφο για μια ζωή. Όποιο κι αν είναι αυτό, μπορείτε να συγκρίνετε την απάντησή σας με τα θέματα που έχουμε παραθέσει για εσάς κάτω από το προφίλ κάθε θεραπευτή μας. Αλλά πάρτε το ως μια υπόδειξη μόνο. Στην πραγματικότητα, το να είστε σε θέση να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση ή να κατατάξετε τον εαυτό σας με ακρίβεια ή κατά προσέγγιση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την επιλογή ενός ψυχοθεραπευτή- είναι απλώς ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας βοηθήσει να πάρετε την απόφασή σας.

Πόσο σημαντική είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση για τη σωστή επιλογή του θεραπευτή;

Αποτελεί καλή πρακτική για κάθε ψυχοθεραπευτή να δίνει πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση στην οποία έχει εκπαιδευτεί. Αυτό είναι ένα πρότυπο που τιμούμε και στη Hedepy. Στο προφίλ των θεραπευτών μας μπορείτε να συναντήσετε ψυχοδυναμική κατεύθυνση, ψυχοθεραπευτές Gestalt, συστημική προσέγγιση και πολλές άλλες θεραπευτικές κατευθύνσεις. Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι προσωπικά σημαντικές για εσάς, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον ψυχοθεραπευτή σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάθε θεραπευτική κατεύθυνση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, αν δεν έχετε ιδέα τι πρέπει να αντιληφθείτε υπό τους αναφερόμενους όρους, αυτό είναι απολύτως εντάξει. Μείνετε πιστοί στη διαίσθησή σας ή επιλέξτε τον ψυχοθεραπευτή σας σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η ποιότητα της σχέσης μεταξύ εσάς και του ψυχοθεραπευτή σας θα είναι πιο σημαντική από τη θεραπευτική κατεύθυνση.

terapeuti

Είναι κατάλληλη η ψυχοθεραπεία ακόμη και αν δεν με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο;

Φυσικά και ναι. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι θεραπεία για τα προβλήματά μας, μπορεί επίσης να υποστηρίξει την προσωπική μας ανάπτυξη. Αν θέλετε να αναπτύξετε τις δυνατότητές σας, η ψυχοθεραπεία είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

 

Τι γίνεται αν εξακολουθώ να μην μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο θεραπευτή;

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τις ανησυχίες σας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η επιλογή του σωστού θεραπευτή δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μόνο έναν από όλους. Είναι πολύ πιο πιθανό να σας ταιριάζουν ταυτόχρονα και άλλοι. Ωστόσο, με κάθε μία από αυτές, οι συνεδρίες σας θα είναι διαφορετικές, αλλά θα προχωράτε μπροστά. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πειράζει να σταματήσετε να συνεργάζεστε με τον θεραπευτή σας, αν απλά δεν σας ταιριάζει. Για αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να συνδεθείτε με άλλον επαγγελματία μέσω του Hedepy, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε στην ενότητα Θεραπευτές. Και αν δεν είστε 100% ικανοποιημένοι, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

Δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Μερικές φορές το δύσκολο είναι να ξεκινήσετε
ΑΓΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„”Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων μας.” Η θεραπεία είναι μια διαδικασία αυτοφροντιδας μέσα από την οποία αποκτάς κάποια δια βίου εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις πιο λειτουργικά.“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα όμορφο ταξίδι. Κάθε διαδρομή σε πάει κάπου, η ερώτηση είναι εσύ που θες να πας! Εάν θέλεις κάτι που δεν έχεις, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες!“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΩΗΣ ΠΕΝΘΟΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η ψυχοθεραπεία είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικές επενδύσεις του ανθρώπου. Ο κατάλληλος θεραπευτής θα σας δώσει τα εργαλεία για να ζήσετε την ζωή σας όπως εσείς ορίζετε.“
29 EUR / ραντεβού