Τι είναι η ψυχοθεραπεία; Και για ποιον είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία;

Η ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπεία με τη χρήση ψυχολογικών μέσων που αποσκοπεί στην ανακούφιση ή την εξάλειψη των δυσκολιών του θεραπευόμενου. Συνήθως οδηγεί επίσης σε αύξηση του επιπέδου αυτογνωσίας, αυτοαποδοχής, αυτοπραγμάτωσης και αυτοεκτίμησης. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια ευρύτερη εικόνα του εαυτού μας, να συνειδητοποιήσουμε παγιωμένα πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς, να αποκαλύψουμε τον σκοπό μας και να επιτύχουμε μια συνολικά υψηλότερη ποιότητα ζωής και την εκπλήρωση των δυνατοτήτων μας.

 

Δεν έχω σοβαρό πρόβλημα, αξίζει η θεραπεία για μένα;

Η ψυχοθεραπεία δεν προορίζεται μόνο για τη θεραπεία σοβαρών ψυχολογικών διαταραχών. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να κατανοήσετε τη δυναμική των σχέσεών σας και να αναπτύξετε τις δυνατότητές σας, ώστε η ζωή σας να κινείται προς την επίτευξη και την υγεία.

 

Αισθάνομαι πολύ άσχημα, χρειάζομαι βοήθεια, είναι το Hedepy κατάλληλο για μένα;

Αν δεν αισθάνεστε καλά, δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε. Μιλήστε με έναν ψυχοθεραπευτή το συντομότερο δυνατό. Χάρη στο διαδικτυακό περιβάλλον, έχετε πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτές από όλη τη χώρα και μπορείτε να κανονίσετε μια συνεδρία πολύ γρήγορα.

Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε άμεση βοήθεια ή βρίσκεστε σε κατάσταση που μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ή άλλους, μην περιμένετε και επικοινωνήστε αμέσως με το 166

 

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο θεραπευτή;

Με τον κατάλληλο θεραπευτή, θα πρέπει να αισθάνεστε χαλαροί και αξιόπιστοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σύνηθες να “δοκιμάζετε” μερικούς θεραπευτές στην αρχή της θεραπείας. Για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή σας, έχουμε φτιάξει μικρά βίντεο με θεραπευτές που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την προσωπικότητά τους τουλάχιστον λίγο πριν από τη συνεδρία. Αξίζει επίσης να διαβάσετε τις κριτικές άλλων χρηστών.

 

Σε τι μπορεί να με βοηθήσει η θεραπεία;

Η θεραπεία βοηθάει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από στιγμιαία δυσαρέσκεια μέχρι προβλήματα σχέσεων και βαθιά τραύματα. Είναι κυρίως στο χέρι σας να αποφασίσετε ποιοι στόχοι θα επιλεγούν από εσάς και τον ψυχοθεραπευτή σας.

Δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Μερικές φορές το δύσκολο είναι να ξεκινήσετε
ΑΓΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„”Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων μας.” Η θεραπεία είναι μια διαδικασία αυτοφροντιδας μέσα από την οποία αποκτάς κάποια δια βίου εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις πιο λειτουργικά.“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΑΥΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα όμορφο ταξίδι. Κάθε διαδρομή σε πάει κάπου, η ερώτηση είναι εσύ που θες να πας! Εάν θέλεις κάτι που δεν έχεις, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες!“
39 EUR / ραντεβού
ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΖΩΗΣ ΠΕΝΘΟΣ
Επαληθευμένη θεραπευτική κατάρτιση
„Η ψυχοθεραπεία είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικές επενδύσεις του ανθρώπου. Ο κατάλληλος θεραπευτής θα σας δώσει τα εργαλεία για να ζήσετε την ζωή σας όπως εσείς ορίζετε.“
29 EUR / ραντεβού