Νέο Έτος με Ψυχοθεραπεία. Ξεκινήστε Σήμερα.

Νέο Έτος με Ψυχοθεραπεία. Ξεκινήστε Σήμερα.


Μοιραστείτε το άρθρο

Το νέο έτος συμβολίζει νέα ξεκινήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι το βλέπουν ως μια ευκαιρία για αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή τους. Δεν χρειάζεται να αφορά μόνο δραστηριότητες που σχετίζονται με τη σωματική υγεία- η ψυχική ευεξία είναι επίσης σημαντική. Και μπορείτε να το πετύχετε μέσω της θεραπείας.

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι προτιμούσαν να κρατούν μυστικό το γεγονός ότι έκαναν θεραπεία. Όμως οι καιροί αλλάζουν και η ψυχική υγεία συζητείται πλέον πολύ πιο ανοιχτά. Και το να ζητάει κάποιος τη βοήθεια ενός θεραπευτή δεν σημαίνει ότι είναι τρελός ή ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια. Ίσως θέλει απλώς να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του και να συζητήσει τα συναισθήματά του με ένα αμερόληπτο άτομο που δεν θα τον κρίνει.

Η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η εξουθένωση ή οι κρίσεις ζωής και σχέσεων. Λειτουργεί εξίσου καλά ως μέρος της προσωπικής ανάπτυξης, όταν θέλετε να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Ένας θεραπευτής μπορεί να γίνει το στήριγμά σας κατά τη διάρκεια σημαντικών αλλαγών στη ζωή σας, αλλά εξίσου μπορεί να σας καθοδηγήσει στα καθημερινά και φαινομενικά ασήμαντα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Μη φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα

Εάν έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα ωφεληθείτε από τη θεραπεία για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να προχωρήσετε αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Κάθε μία προσεγγίζει τον θεραπευόμενο με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο και  μπορείτε να σχηματίσετε μια γενική άποψη για το ποια κατεύθυνση θα είναι η καλύτερη για εσάς.

Μπορείτε όμως να κάνετε και το αντίθετο, ξεκινώντας με την επιλογή θεραπευτή. Πρώτον, δοκιμάστε να ρωτήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας που γνωρίζετε ότι κάνουν θεραπεία. Αυτό θα σας δώσει μια προσωπική σύσταση που θα διευκολύνει την απόφασή σας. Στη συνέχεια, αναζητήστε επίσης στο διαδίκτυο, όπου θα βρείτε πολλές αναφορές και εμπειρίες με συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η επιλογή του θεραπευτή σας μπορεί να μην λειτουργήσει με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα μοιραστείτε πολύ ευαίσθητες πληροφορίες και εσωτερικά συναισθήματα, οπότε είναι σημαντικό να σας ταιριάζει όχι μόνο ως επαγγελματίας, αλλά και ως άνθρωπος. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα αν ταιριάζετε και αν αισθάνεστε άνετα. Αν δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μην τα παρατάτε, συνεχίστε να ψάχνετε.

první krok

Η διαδικτυακή θεραπεία έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, δεν είναι απαραίτητο να συναντιέστε με έναν θεραπευτή σε φυσικό χώρο. Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε διαδικτυακές συνεδρίες. Αυτές λειτουργούν όπως οι παραδοσιακές συνεδρίες, αλλά δεν απαιτούν να μετακινηθειτε ή να περιμένετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απλώς επιλέγετε τον θεραπευτή που σας αρέσει με βάση το προφίλ του και, στη συνέχεια, κλείνετε ένα ραντεβού online. Όλη η επικοινωνία μεταξύ εσάς και του θεραπευτή παραμένει απολύτως εμπιστευτική χάρη στην ασφάλεια που σας παρέχει η πλατφόρμα της Hedepy.

Στην πρώτη συνεδρία, ο θεραπευτής θα σας συστηθεί εν συντομία και θα σας ρωτήσει για ποιο λόγο αποφασίσατε να ξεκινήσετε τη θεραπεία, τι σας απασχολεί σήμερα ή τι περιμένετε από τη βοήθειά του. Εξαρτάται από εσάς πόσες πληροφορίες θα δώσετε στην αρχή, το σημαντικό είναι να αισθάνεστε ασφαλείς. Πιθανότατα θα μιλάτε πολύ περισσότερο από ό,τι ο θεραπευτής και αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο.

Μερικές φορές το θέμα στο οποίο εστιάζετε από κοινού είναι προφανές από την αρχή και αρχίζει να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, άλλες φορές ο θεραπευόμενος μπορεί να αντιμετωπίζει ένα πολύπλοκο θέμα που δεν μπορεί να το κατονομάσει με ακρίβεια και ο θεραπευτής προσπαθεί να τον καθοδηγήσει. Ανάλογα με τη θεραπευτική κατεύθυνση, οι θεραπευτές μπορεί να ρωτήσουν για το ιστορικό των δυσκολιών, το οικογενειακό υπόβαθρο και άλλες ερωτήσεις.

Επειδή στη θεραπεία ανακαλύπτεται τον εαυτό σας και εμβαθύνεται, μπορεί να βρείτε τις συνεδρίες συναισθηματικά δύσκολες μερικές φορές. Ωστόσο, ένας έμπειρος θεραπευτής θα σας βοηθήσει και γνωρίζει τα όρια τα οποία δεν πρέπει να ξεπεράσει ο θεραπευόμενος. Ως εκ τούτου, δείτε τον θεραπευτή ως οδηγό και όχι ως κάποιον που απολαμβάνει να σας κάνει άβολες ερωτήσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε την πηγή των προβλημάτων σας και να νιώσετε καλύτερα.

Μην Μένετε Μόνοι

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Είναι απολύτως φυσικό σε μια δύσκολη κατάσταση να βιώνουμε ένα κύμα συναισθημάτων που δεν είχαμε γνωρίσει πριν. Κάθε κρίση, πράγματι κάθε κρίση, έχει μια αρχή, αλλά έχει και ένα τέλος. Το ίδιο και το δικό σας. Και γι’ αυτό, αν το σκέφτεστε έστω και λίγο, ζητήστε βοήθεια από ψυχολόγο, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ή coach. Μην το περάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να βρείτε βοήθεια από περισσότερους από 20 θεραπευτές, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε κάποιον που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να κανονίσετε μια συνεδρία για την επόμενη κιόλας ημέρα. Στη συνέχεια, θα συνδεθείτε με τον θεραπευτή online από την άνεση του σπιτιού σας.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna