Κάποιες Φορές Είναι Δύσκολο να Είσαι Γυναίκα. Πώς Μπορεί να Γίνει Ευκολότερο;

Κάποιες Φορές Είναι Δύσκολο να Είσαι Γυναίκα. Πώς Μπορεί να Γίνει Ευκολότερο;


Μοιραστείτε το άρθρο

Είναι όμορφο να είσαι γυναίκα. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι και δύσκολο. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από το περιβάλλον, καθώς και ανεπιθύμητες συμβουλές ζωής και ανάρμοστα σχόλια για την εμφάνισή μας. Αυτό είναι κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε.

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσες από εσάς αισθάνονται περιστασιακά εξουθενωμενες. Ότι χάνουν το μυαλό τους. Θα σας συμβουλέψουμε πώς να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις των άλλων και να κάνετε τη γυναικεία φύση πιο χαρούμενη.

Σύντροφος, μαμά, κόρη, συνάδελφος, φίλη…

Όλοι μας έχουμε διάφορους ρόλους στη ζωή που συνοδεύονται από υψηλές προσδοκίες. Και εμείς οι γυναίκες προσπαθούμε να τις εκπληρώσουμε πλήρως. Θέλουμε να είμαστε στοργικές σύζυγοι που δημιουργούν την αίσθηση του σπιτιού, μητέρες που παρέχουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, κόρες που δεν ξεχνούν τους γονείς τους και συνεργάτες που διαπρέπουν… Και ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Επιπλέον, προσπαθούμε να διατηρούμε τους εαυτούς μας σε φόρμα, υγιείς και περιποιημένους. Η εμφάνισή μας έχει επίσης μεγάλη σημασία. Μια γυναίκα υποτίθεται ότι πρέπει να είναι όμορφη.

žena si píše deník

Και όμως συχνά αισθανόμαστε ότι δεν κάνουμε “αρκετά”. Ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, ότι πρέπει να πετύχουμε περισσότερα… Από πού προήλθε αυτή η πεποίθηση; Γιατί συχνά μετράμε την αυτοεκτίμησή μας με αυτό που (δεν) κάνουμε; Κάνετε ήδη περισσότερα από αρκετά, πιστέψτε με.

Προσπαθήστε να σταματήσετε τον εαυτό σας την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για όλα τα πράγματα που δεν κάνατε ή δεν καταφέρατε να κάνετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και σκεφτείτε όλα όσα κάνατε πρόσφατα. Ακόμα και τα πιο μικρά επιτεύγματα. Είναι ένας μικρός αριθμός;

Συχνά θέτουμε πολύ υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό μας.

Ναι, οι ρόλοι μας στη ζωή συνεπάγονται προσδοκίες. Ωστόσο, αρκετά συχνά έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό μας παρά από τους γύρω μας. Ακόμη και μελέτες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες είναι τελειομανείς. Και μάλιστα πολύ περισσότερο από τους άνδρες. Με λίγα λόγια, είμαστε πιο αυστηρές με τον εαυτό μας. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτερες μητέρες, σύντροφοι και φίλες που μπορούμε να γίνουμε, να κρατάμε το σπίτι μας καθαρό, να αποφεύγουμε την κακή διατροφή, να μοιάζουμε με κάτι βγαλμένο από περιοδικό μόδας και η λίστα συνεχίζεται.

Όμως, παρά τα όσα μπορεί να υποδηλώνουν οι διαφημίσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό δεν είναι εφικτό. Ακόμα και οι γυναίκες που θαυμάζετε στο διαδίκτυο δεν μπορούν να τα καταφέρουν όλες μόνες τους. Μπορεί να είναι σε θέση να γυμνάζονται σε τακτική βάση και να ετοιμάζουν μόνοι τους τα γεύματά τους, αλλά μπορεί να μην έχουν παιδιά ή να έχουν καθημερινή βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών. Ή καταφέρνουν να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση και να είναι ορατές στο διαδίκτυο, αλλά η προσωπική τους ζωή έχει μείνει στο περιθώριο και δεν περνούν πλέον χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα. Ποτέ δεν έχετε την πλήρη εικόνα.

Πώς να κάνετε τη ζωή σας ως γυναίκα πιο ευχάριστη

Αν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στις προηγούμενες γραμμές, σας έχουμε τέσσερις προτάσεις για να κάνετε τη ζωή σας ως γυναίκα πιο ευχάριστη.

Να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και να αλλάξετε τον εσωτερικό σας διάλογο

Δοκιμάστε να ηχογραφήσετε πως μιλάτε στον εαυτό σας ανά τακτά διαστήματα. Τι λέτε στον εαυτό σας μέσα στο κεφάλι σας; Σκέφτεστε “_πως είμαι πάλι έτσι;_” ή “_έχω ρυτίδες_” όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη; Λέτε στον εαυτό σας “_πάλι τα θαλάσσωσα_” όταν κάτι πάει στραβά; Πιθανότατα δεν θα θέλατε να βλέπετε μία φίλη σας που θα σας μιλούσε έτσι. Ωστόσο, περνάτε ολόκληρη τη μέρα σας με τον εαυτό σας.

Έτσι, αντί να κρίνετε τον εαυτό σας, γίνετε η καλύτερη φίλη σας και πείτε κάτι ενθαρρυντικό στον εαυτό σας. Είναι μια εξαιρετική εκπαίδευση αυτοεκτίμησης. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, γι’ αυτό φανταστείτε τι θα σας έλεγε μία φίλη, η αδελφή ή η μητέρα σας.

sebepéče

Δουλέψτε πάνω στην αυτοπεποίθησή σας και μην την αφήσετε να κλέψει τα όνειρά σας

Είναι στο DNA μας να κάνουμε αυτοκριτική. Οι μελέτες το επιβεβαιώνουν. Αμφισβητούμε πάντα τους εαυτούς μας και κατηγορούμε τους εαυτούς μας για κάθε στραβοπάτημα. Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ πιο ισχυρές και ικανές από ό,τι πιστεύουμε.

Ωστόσο, αυτή η υποτίμηση συχνά μας εμποδίζει να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκανες να τους πραγματοποιήσουμε. Ότι πρόκειται για μια αδύνατη αποστολή για εμάς. Ή ότι ίσως δεν μας αξίζει. Ως αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας ούτε καν να ονειρευτεί σωστά ή αναβάλλουμε τα όνειρά μας. Όταν το καταλάβω αυτό, όταν έχω αρκετά χρήματα για να αγοράσω τον κατάλληλο εξοπλισμό, όταν τα παιδιά μου είναι μεγαλύτερα, όταν…

Μην επιτρέψετε τη χαμηλή αυτοεκτίμηση να σας εμποδίσει να πετύχετε τους στόχους σας. Δουλέψτε πάνω σε αυτήν και δώστε στον εαυτό σας την άδεια να κυνηγήσει τις επιθυμίες σας.

Οι Γυναίκες για τις γυναίκες – ας μείνουμε ενωμένες

Δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι γύρω σας να σας κρίνουν ως γυναίκα. Παλαιότερα, τα μαλλιά σου ήταν καλύτερα. Σίγουρα είστε έγκυος, αποδεικνύεται από την φουσκωμένη κοιλιά σας. Έτσι μεγαλώνετε τα παιδιά σας; Ποιος ο λόγος να ξοδεύετε τόσα πολλά χρήματα; Το βλέπουμε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό σε κάθε στιγμή ή σύμφωνα με αυτά που πιστεύει. Ας μείνουμε μαζί αντί να καταδικάζουμε η μία την άλλη. Είμαι βέβαιη ότι καταλαβαίνετε πόσο οδυνηρό μπορεί να είναι όταν μια επιπόλαιη δήλωση “χτυπάει” ένα ευαίσθητο σημείο. Ας υπερασπιστούμε η μία την άλλη αντί να επιτρέπουμε στους άλλους να επικρίνουν την εμφάνισή μας ή τον τρόπο ζωής μας. Είμαστε όλες μοναδικές και ζούμε με μοναδικούς τρόπους, και αυτή είναι η ομορφιά μας.

ženy drží při sobě

Ζητήστε βοήθεια

Η τελειομανία συνδέεται συχνά με την πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνες μας. Δεν πρόκειται να ενοχλήσουμε τον σύντροφό μας ή τη μητέρα μας, που μένει στην άλλη άκρη της πόλης. Μπορούμε να δουλέψουμε, να φροντίσουμε τα παιδιά, να καθαρίσουμε, να μαγειρέψουμε και να ψωνίσουμε… Αλλά τότε υποφέρουμε μόνο από τον υπερηρωισμό μας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Το να είσαι αγχωμένη, καταβεβλημένη και πάντα σε κίνηση δεν είναι αρετή. Δεν χρειάζεται να παίρνετε όλη την ευθύνη πάνω σας. Αν ο σύντροφος ή η οικογένειά σας δεν μπορούν να σας βοηθήσουν, προσλάβετε κάποιον να καθαρίσει ή να προσέχει τα μωρά ενώ εσείς θα βγαίνετε για φαγητό. Είναι απολύτως αποδεκτό. Εσείς και η ευημερία σας πρέπει να προηγείστε- διαφορετικά, δεν θα είστε σε θέση να είστε εκεί για τους άλλους.

Μήπως είναι πραγματικά πάρα πολλά για εσάς και έχετε κολλήσει; Τότε οι διαδικτυακές θεραπείες μπορεί να σας ωφελήσουν. Με τη βοήθεια ενός θεραπευτή, θα αναζητήσετε την πηγή του προβλήματος, η οποία μπορεί να είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή οι παγιωμένες συνήθειες. Θα ανακαλύψετε μια μέθοδο για να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς περιττές εντάσεις και βιασύνη. Ακόμα κι αν αυτό φαίνεται να είναι ανέφικτο αυτήν την στιγμή. Το έχετε κερδίσει!

Εάν έχετε πρόβλημα στη συμβίωση με έναν σύντροφο που κάνει τα πάντα για εσάς, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της θεραπείας ζευγαριών. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται διαδίκτυα και η πρώτη σας συνεδρία μπορεί να ξεκινήσει ήδη από αύριο. Επιπλεον, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας εάν η θεραπεία δεν σας ωφελήσει.

Μην Μένετε Μόνοι

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Είναι απολύτως φυσικό σε μια δύσκολη κατάσταση να βιώνουμε ένα κύμα συναισθημάτων που δεν είχαμε γνωρίσει πριν. Κάθε κρίση, πράγματι κάθε κρίση, έχει μια αρχή, αλλά έχει και ένα τέλος. Το ίδιο και το δικό σας. Και γι’ αυτό, αν το σκέφτεστε έστω και λίγο, ζητήστε βοήθεια από ψυχολόγο, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ή coach. Μην το περάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να βρείτε βοήθεια από περισσότερους από 20 θεραπευτές, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε κάποιον που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να κανονίσετε μια συνεδρία για την επόμενη κιόλας ημέρα. Στη συνέχεια, θα συνδεθείτε με τον θεραπευτή online από την άνεση του σπιτιού σας.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna