Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. Ίσως τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά στη ζωή σας και αναρωτιέστε γιατί. Ίσως έχετε ερωτήσεις στις οποίες δεν ξέρετε τις απαντήσεις, παρόλο που προσπαθείτε σκληρά να τις βρείτε. Σε όλα αυτά τα "ίσως" δεν χρειάζεται να είστε μόνοι. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει, είτε σας απασχολεί κάποιο συγκεκριμένο θέμα είτε ακαθόριστα συναισθήματα.

Έχει να κάνει κυρίως με το πώς αισθάνεστε κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνεδρία, αν εμπιστεύεστε το άτομο που κάθεται απέναντί σας και αν μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα μαζί του. Τα συναισθήματα, η συμπάθεια ή η αντιπάθεια ή οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να είναι χρήσιμοι δείκτες- αφήστε τα να σας οδηγήσουν. Για να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα όσο το δυνατόν πιο εύκολο, οι θεραπευτές μας δημιούργησαν βίντεο γνωριμίας, στα οποία σας συστήνονται αυτοπροσώπως και σας εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

Είναι κατάλληλη η ψυχοθεραπεία για μένα, ακόμη κι αν δεν με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο;

Φυσικά. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο συγκεκριμένο λόγο για να μιλήσετε σε έναν θεραπευτή. Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική μας υγεία. Μπορεί να αισθανόμαστε συναισθηματικά άρρωστοι, με τον ίδιο τρόπο που αισθανόμαστε σωματικά άρρωστοι. Μπορεί να έχουμε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά να μην είμαστε σε θέση να το εντοπίσουμε.

Τι είδους καταστάσεις μπορεί να προκύψουν;

  • δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε έναν χωρισμό  
  • νιώθουμε δυσφορία ή άσχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα  
  • εμπλεκόμαστε συνεχώς σε συγκρούσεις  
  • το μυαλό μας λέει ότι όλα θα έπρεπε να είναι καλά, ότι δεν συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο, αλλά παρόλα αυτά δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι

Αυτά τα σενάρια μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε χάσει την κατεύθυνσή μας, να νιώθουμε αβοήθητοι ή απομονωμένοι. Ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε, να προσδιορίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας. Στην πραγματικότητα, η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή λύση στα προβλήματά μας, αφού μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων. Η ψυχοθεραπεία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Τι άλλο θα με βοηθήσει να επιλέξω έναν θεραπευτή;

Υπάρχει μια μαγική και συνάμα απλή ερώτηση που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή την επιλογή: Τι περιμένω πραγματικά από την ψυχοθεραπεία; Ίσως η απάντησή σας είναι να νιώσετε πιο υγιής, να κοιμάστε ξανά ήσυχα τα βράδια ή να βρείτε έναν σύντροφο ζωής. Ότι κι αν περιμένετε, μπορείτε να συγκρίνετε την απάντησή σας με τα θέματα εξειδίκευσης που θα βρείτε κάτω από το προφίλ του κάθε θεραπευτή μας. Αλλά πάρτε το ως μια υπόδειξη μόνο. Στην πραγματικότητα, το να είστε σε θέση να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την επιλογή ενός ψυχοθεραπευτή- είναι απλώς ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας βοηθήσει να πάρετε την απόφασή σας. Φτιάξαμε έναν λεπτομερή οδηγό του τρόπου επιλογής του κατάλληλου θεραπευτή.

Πόσο σημαντική είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του θεραπευτή;

Αποτελεί καλή πρακτική για κάθε ψυχοθεραπευτή να δίνει πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση στην οποία έχει εκπαιδευτεί. Αυτό το τηρόυμε και στη Hedepy. Στα προφίλ των θεραπευτών μας θα συναντήσετε την ψυχοδυναμική κατεύθυνση, ψυχοθεραπευτές Gestalt, τη συστημική προσέγγιση και πολλές άλλες θεραπευτικές κατευθύνσεις. Επομένως, αν η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση είναι σημαντική για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε τον ψυχοθεραπευτή σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάθε θεραπευτική κατεύθυνση έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Αν πάλι, οι όροι που αναφέραμε δεν σας λένε τίποτα, είναι κι αυτό είναι απολύτως εντάξει. Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας ή επιλέξτε τον ψυχοθεραπευτή σας σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια. Με βάση την εμπειρία μας, η σχέση που θα χτίσετε με τον ψυχοθεραπευτή σας είναι πολύ πιο σημαντική από τη θεραπευτική του κατεύθυνση.

Κι αν εξακολουθώ να μην μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο θεραπευτή;

Αν και κατανοούμε πλήρως τις ανησυχίες σας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η επιλογή του κατάλληλου θεραπευτή δεν σημαίνει ότι διαλέγετε τον καλύτερο από όλους. Στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να σας ταιριάζουν περισσότεροι από έναν. Ωστόσο, κάθε συνεδρία σας θα είναι μοναδική και θα συνεχίσετε να προοδεύετε. Ταυτόχρονα είναι αποδεκτό να σταματήσετε εντελώς τις συνεδρίες με τον θεραπευτή σας, αν απλά δεν σας ταιριάζουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον άλλον ειδικό μέσω της Hedepy. Θα βρείτε όλους τους θεραπευτές μας στην ενότητα Θεραπευτές. Και αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι για οποιοδήποτε λόγο, απλά θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna