Γίνεται να Απολαύσουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Ακόμη κι αν Είμαστε Μόνοι;

Γίνεται να Απολαύσουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Ακόμη κι αν Είμαστε Μόνοι;


Μοιραστείτε το άρθρο

Και έφτασε, μετά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, η μοιραία ημερομηνία που μας θυμίζει πώς είμαστε με την αγάπη – η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – πλησιάζει και πάλι.

Κάποιοι παίρνουν αυτή τη μέρα με το μαλακό και δεν σημαίνει τίποτα το ιδιαίτερο γι’ αυτούς, αλλά για κάποιους άλλους, τα συναισθήματα βράζουν κάτω από την επιφάνεια. Πρέπει να πούμε ότι και τα δύο είναι απολύτως αποδεκτά! Αν αυτή τη στιγμή δεν έχετε σύντροφο, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο θλιμμένοι όταν η αγάπη γιορτάζεται γύρω σας. Αλλά πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέρα για να κάνετε κάποιες σημαντικές συνειδητοποιήσεις και, κυρίως, πώς μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς σύντροφο;

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας

Όπως γράψαμε στην εισαγωγή, έχετε το αποκλειστικό δικαίωμα να αισθάνεστε όπως πρέπει να αισθάνεστε. Αγκαλιάστε λοιπόν τα συναισθήματά σας, μην τα καταπιέζετε και ζήστε τα. Νιώθετε θυμό ή απογοήτευση επειδή το βέλος του Έρωτα δεν σας έχει βρει ακόμα; Λοιπόν, αφήστε το ελεύθερο. Αισθάνεστε θλίψη ή πληγωμένοι επειδή λαχταράτε το άγγιγμα, την προσοχή και ίσως ακόμη και λίγο ρομαντισμό; Εντάξει, άφησε τον πόνο να περάσει. Σας λείπουν οι μέρες που ζούσατε ευτυχισμένοι αυτή τη μέρα με τον πρώην σύντροφό σας; Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να αγκαλιάσει τα συναισθήματά σας και να προσπαθήσει να τα εκφράσει. Μπορείτε να προσπαθήσετε να γράψετε, να ζωγραφίσετε, να ακούσετε μουσική, να κινηθείτε ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Χαρίστε στον εαυτό σας μια ευχάριστη βραδιά

Το γεγονός ότι δεν είστε προς το παρόν ζευγάρι με κανέναν μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε και να προετοιμάσετε μια βραδιά μόνο για εσάς. Μπορείτε να πειραματιστείτε στην κουζίνα, να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας B-movie και να φάτε ένα βουνό παγωτό, να κάνετε ένα πολύ ωραίο μπάνιο ή απλώς να μην κάνετε τίποτα. Ποιος ήξερε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνη της θα μπορούσε να είναι τόσο ευχάριστη;

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Εκτός από μια ωραία βραδιά, μπορείτε επίσης να χαρίσετε στον εαυτό σας κάτι υλικό, να κάνετε μια κίνηση αγάπης προς τον εαυτό σας και να εκτιμήσετε αυτό που μπορείτε να κάνετε στη ζωή. Για παράδειγμα, μπορείτε να παραγγείλετε ένα βιβλίο ή μια τσάντα που επιθυμείτε εδώ και καιρό, ένα ειδικό πρωινό ή οποιοδήποτε πακέτο δώρου που θα παραδοθεί άνετα στο σπίτι σας. Πότε αλλιώς να ξεκινήσετε με την αυτο-αγάπη, αν την παραμελείτε μέχρι τώρα, παρά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Περικυκλώστε τον εαυτό σας με φίλους

Αν η ιδέα μιας ημέρας ή μιας βραδιάς μόνη σας δεν σας αρέσει, στείλτε email στους άλλους ελεύθερους φίλους σας και βγείτε στους δρόμους! Εναλλακτικά, περάστε ένα ήσυχο βράδυ στο σπίτι, ό,τι σας βολεύει. Το να έχετε φίλους δεν θα σας κάνει να νιώσετε ούτε στιγμή μόνοι και θα ενισχύσετε τον δεσμό σας στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την οποία θα απολαύσετε όπως ακριβώς σας αρέσει! 🙂

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna