Η γονεϊκότητα είναι ένα από τα πιο όμορφα, αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικά καθήκοντα στη ζωή. Στην αναζήτησή μας για το δικό μας στυλ ανατροφής, συχνά βασίζουμε το στυλ ανατροφής μας στο πώς το είχαμε στο σπίτι όταν ήμασταν μικροί. Στην καλύτερη περίπτωση επαναλαμβάνουμε αυτό που μας άρεσε, στη χειρότερη ξέρουμε πώς δεν θέλουμε να το κάνουμε. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει στην αναζήτηση του βέλτιστου γονικού μοτίβου.

Ω, η γονεϊκότητα. Πώς να το κάνετε;

‘Ω, η γονεϊκότητα’ είναι ο τίτλος του βιβλίου της Laura Markham, η οποία, σε αντίθεση με άλλους συγγραφείς, γράφει για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά ως γονείς και να αναπτύξουμε τα παιδιά μας προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι μια καλή αρχή στο δρόμο προς την υπεύθυνη ανατροφή των παιδιών, αλλά δεν είναι πάντα αρκετή. Δεν πειράζει να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο για συμβουλές σχετικά με το πώς να χειριστείτε συγκεκριμένες καταστάσεις γονικής μέριμνας.

Πώς να χτίσετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά;

Κάθε παιδί χρειάζεται αγάπη. Όσο περισσότερη αγάπη δείχνουμε στο παιδί μας, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και εμβαθύνουμε τη σχέση μας. Περισσότερη φροντίδα, ενδιαφέρον και προσοχή σημαίνει τότε λιγότερες τιμωρίες και συγκρούσεις στην παιδική ηλικία και αργότερα στην εφηβεία. Αναζητήστε και ανακαλύψτε καταστάσεις στις οποίες εσείς και οι αγαπημένοι σας αισθάνεστε άνετα, όταν περνάτε καλά ως οικογένεια, και δημιουργήστε συνειδητά περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην οικογένεια;

Σε κάθε οικογένεια μπορεί να προκύψουν προβλήματα που διαταράσσουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της. Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στις οικογένειες περιλαμβάνουν διαφωνίες μεταξύ των γονέων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο, ενδοοικογενειακή βία, παραμέληση, προβλήματα με τα αδέλφια, οικονομικές δυσκολίες, σχέση με τον νέο σύντροφο ενός γονέα και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε και να αντιμετωπίζετε τα ζητήματα έγκαιρα για να ελαχιστοποιείτε τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα.

táta s dětmi

Πώς να λύσετε τα προβλήματα στην οικογένεια;

Κάθε πρόβλημα είναι επιλύσιμο. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να μην αγνοήσετε το πρόβλημα, αλλά να το κατονομάσετε το συντομότερο δυνατό και να το λύσετε μαζί ως οικογένεια. Η οικογενειακή ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη από αυτή την άποψη, όπου τα μέλη της οικογένειας (που επηρεάζονται από το πρόβλημα) ή ολόκληρη η οικογένεια συνεργάζεται με έναν επαγγελματία για να βελτιωθεί. Αλλά ακόμη και ως άτομο μπορώ να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια. Παρόλο που μπορεί να μην μπορώ να αλλάξω τα άλλα μέλη της οικογένειας, μπορώ να επηρεάσω τον εαυτό μου, το πώς βιώνω αυτό που συμβαίνει στην οικογένεια, το πώς αντιδρώ σε αυτό και έτσι να δημιουργήσω έναν πιο υγιή και ευτυχισμένο τρόπο λειτουργίας στην οικογένεια για τον εαυτό μου.

Πώς να λύσετε τα προβλήματα με τα παιδιά;

Αργά ή γρήγορα μπορεί να συμβεί να σταματήσουμε να καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας και να προκύψουν προβλήματα. Είναι φυσικό στην αρχή να σκεφτούμε ότι κάτι έχει πάει στραβά και ότι το παιδί μας δεν είναι αυτό που νομίζαμε ή ότι έχουμε παραμελήσει κάτι. Είναι εύκολο να θυμώνετε με ένα παιδί και να θέλετε να επανορθώσετε. Ωστόσο, πρέπει να δούμε τα προβλήματα με τα παιδιά ως πρόβλημα για ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα. Τα παιδιά δεν τα κάνουν επίτηδες, και συχνά είναι απλώς θέμα του ότι δεν ξέρουν πώς να ανταποκριθούν καλύτερα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η εμπιστοσύνη μεταξύ παιδιού και γονέα και ο δεσμός της σχέσης τους είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή διαχείριση του προβλήματος.

Πώς μπορεί η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία να βοηθήσει στις οικογενειακές σχέσεις;

Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αρχή, όταν παρατηρούμε ότι οι σχέσεις στην οικογένειά μας περιπλέκονται ή ψυχραίνουν. Η συνάντηση με έναν επαγγελματία μπορεί να μας δώσει νέες ιδέες για την κατάσταση, να μας προσφέρει πιθανές λύσεις και να μας εμπνεύσει να επικοινωνήσουμε για τις σχέσεις μας με άλλα μέλη της οικογένειας.

Η πραγματική ιστορία μίας θεραπευόμενης και πώς την βοήθησε η θεραπεία:

“Ήμουν εντελώς εξαντλημένη. Δεν φανταζόμουν έτσι τη μητρότητα – στέρηση ύπνου λόγω νυχτερινού θηλασμού, νεύρα στην τσίτα λόγω ενός γιου που κλαίει συνεχώς, καθάρισμα σωρών από πάνες και πιάτα και καθόλου χρόνο για τον εαυτό μου. Ο θεραπευτής μου με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ξεκουραστεί. Έπρεπε να μάθω να βρίσκω χρόνο να χαλαρώνω, ακόμη και όταν το σπίτι ήταν χάλια, και να μην πιέζω τον εαυτό μου να είναι η τέλεια μητέρα. Τώρα ξέρω ότι είναι “ακριβώς αρκετό” να είσαι καλή μητέρα”.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna