Η σεξουαλικότητα είναι ενσωματωμένη μέσα μας βιολογικά. Υπάρχουν γνωστές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι ήδη τα παιδιά στην προγεννητική περίοδο (δηλαδή στο σώμα της μητέρας) χαμογελούν με τη σωματική διέγερση του σεξ. Το ίδιο βλέπουμε και στα μικρά παιδιά που αγγίζουν συστηματικά τα γεννητικά τους όργανα και βιώνουν διέγερση. Ωστόσο, η σεξουαλικότητα μας προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Η ψυχοθεραπεία είναι ένας τρόπος για να νιώσουμε άνετα με την οικειότητα και τη σεξουαλικότητα.

Πώς να γνωρίζετε τη σεξουαλικότητά σας;

Η σεξουαλικότητα δεν έχει να κάνει με το με ποιον κάνετε σεξ ή πόσο συχνά κάνετε σεξ. Η σεξουαλικότητα είναι ένας συνδυασμός σεξουαλικών σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών και συμπεριφορών προς τους άλλους. Η σεξουαλικότητα είναι ποικίλη, μοναδική και η γνώση των νόμων της δικής σας σεξουαλικότητας συμβάλλει σε μια ευτυχισμένη ζωή. Σε περίπτωση που βιώνετε σύγχυση σχετικά με τη σεξουαλικότητά σας, είναι προτιμότερο να πάτε σε έναν ψυχοθεραπευτή και να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητα σε ένα ασφαλές περιβάλλον παρά να κάνετε κάποιο τεστ σεξουαλικότητας από το διαδίκτυο.

Ποια είναι τα κοινά προβλήματα στο σεξ;

Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν έως και το 40% των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνοδεύονται από μια ασυνήθιστη, ελλιπή ή διαταραγμένη σωματική ανταπόκριση σε μια κατά τα άλλα αποτελεσματική σεξουαλική διέγερση και παρόλα αυτά τα προβλήματα δεν οφείλονται σε κάποια σωματική αιτία. Επομένως, είναι ψυχολογικής φύσης. Τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά προβλήματα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, έλλειψη ή απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας, στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, πρόωρη εκσπερμάτιση ή αδυναμία επίτευξης οργασμού (ιδίως στις γυναίκες).

Πώς να ξεπεράσετε την αποστροφή για το σεξ;

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά προβλήματα που επηρεάζουν συχνότερα τις γυναίκες. Με απλά λόγια, εκδηλώνεται με το γεγονός ότι ο σύντροφός σας δεν θέλει να κοιμηθεί μαζί σας, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη σεξ στο γάμο και μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στη σχέση. Σε γενικές γραμμές, η αποστροφή προς το σεξ είναι ένας αμυντικός μηχανισμός με τον οποίο το σώμα αμύνεται. Οι αιτίες μπορεί να ποικίλλουν από δυσάρεστες σεξουαλικές εμπειρίες στο παρελθόν μέχρι κόπωση και χρόνιο στρες, άγχος ή άλλες ασθένειες. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος όχι μόνο για εκείνον που υποφέρει από την αποστροφή, αλλά και για το ζευγάρι, όταν το άλλο πρόσωπο βιώνει απογοήτευση που ο σύντροφός του δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί του.

manželé se nebaví v posteli

Μπορεί το πρόβλημα στύσης να είναι ψυχολογικό;

Περισσότεροι από ένας θεραπευτές έχουν ακούσει έναν πελάτη να λέει “δεν μπορώ να τελειώσω” ή αντίθετα “θα τελειώσω πολύ σύντομα”. Έως και το 20% των διαταραχών στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζονται με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Τα πιο συνηθισμένα είναι το άγχος, οι ενοχές για τη μη ικανοποίηση του συντρόφου, η νευρικότητα και η πίεση απόδοσης που συνδέεται με αυτό, η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή το άγχος και η κατάθλιψη. Επομένως, πριν επισκεφθείτε έναν σεξολόγο ή ένα φαρμακείο για χάπια, περάστε από έναν ψυχοθεραπευτή και προσπαθήστε πρώτα να μιλήσετε για τα προβλήματά σας.

Πώς να αυξήσετε τη λίμπιντο;

Η απώλεια της λίμπιντο ή η μείωση της διέγερσης μπορεί να πλήξει πολλές γυναίκες. Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες το αντιμετωπίζουν με την έναρξη της εγκυμοσύνης ή της μητρότητας ή με την υπερβολική εργασία και το άγχος. Επίσης, συγκεκριμένοι τύποι ορμονικών αντισυλληπτικών μπορεί να προκαλέσουν μείωση ή απώλεια της λίμπιντο. Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία προσφέρει έναν ασφαλή χώρο στον οποίο μια γυναίκα μπορεί να ανοιχτεί, να ανακαλύψει τις αιτίες και να βρει τρόπους για να αυξήσει τη λίμπιντό της και να απολαύσει ξανά το σεξ.

Πώς μπορεί η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων;

Ένα συνηθισμένο εμπόδιο στην επαφή με έναν ψυχοθεραπευτή είναι ο φόβος για το τι θα πουν οι άλλοι για μένα. Για πολλούς ανθρώπους, η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση στα σεξουαλικά τους προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, επειδή μπορείτε να επιλέξετε έναν ειδικό από άλλη πόλη ή περιοχή και να διεξάγετε τις συνεδρίες από την άνεση του σπιτιού σας μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Χάρη σε αυτό, εξοικονομείτε χρόνο, μπορείτε να χαλαρώσετε αρκετά και να αισθανθείτε ασφαλείς επειδή κανείς δεν θα σας συναντήσει στην πόρτα της κλινικής.

Η πραγματική ιστορία ενός θεραπευόμενου και πώς τον βοήθησε η θεραπεία:

“Φοβόμουν την οικειότητα. Στα 29 μου, δεν είχα ακόμη σχέση. Ήμουν τόσο ντροπαλός με τις γυναίκες που δεν έβγαζα άχνα. Όταν έχασα το πρώτο μου ραντεβού μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών, ήμουν συντετριμμένος. Εξασκώντας την ενσυνειδητότητα με τη συμβουλή του θεραπευτή μου, έμαθα να μην εστιάζω στη νευρικότητά μου. Άρχισα να εξασκούμαι στο να αντιμετωπίζω τους φόβους μου. Σήμερα, είμαι παντρεμένος και ευτυχισμένος με την σχέση μου”.

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna