Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις εσωτερικές συγκρούσεις ή τους φόβους που σας εμποδίζουν να γίνετε καλύτερος ηγέτης. Επιπλέον, συνήθως οδηγεί σε βελτιωμένη αντίληψη των συναισθημάτων του ατόμου και σε μεγαλύτερη αυθεντικότητα. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακρόασης και της ενσυναίσθησης για τους άλλους. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη σύγχρονη ηγεσία.

Τι είναι ηγεσία;

Η ηγεσία είναι ένα μη βίαιο στυλ καθοδήγησης των ανθρώπων. Ο ηγέτης θέτει το όραμα ή τους στόχους και οι άλλοι ακολουθούν φυσικά. Ενώ ένας ηγέτης ηγείται χρησιμοποιώντας όραμα και ενισχύοντας τα εσωτερικά κίνητρα στην ομάδα, ένας διευθυντής προσανατολίζεται περισσότερο στον προγραμματισμό, την οργάνωση των εργασιών και την επίτευξη κερδών. Οι διοικητικές δεξιότητες μπορούν να διδαχθούν- η προσωπική ωριμότητα είναι επίσης σημαντική για έναν ηγέτη. Ένας διευθυντής μπορεί να γίνει ηγέτης.

Πώς να καθοδηγείτε καλά τους ανθρώπους;

Ένας ηγέτης και ένας καλός διευθυντής θέτει στόχους, ακούει τους ανθρώπους και υποστηρίζει τα εσωτερικά τους κίνητρα. Φροντίζουν για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των μελών της ομάδας, επιλέγουν ικανούς ανθρώπους για την ομάδα και δεν φοβούνται να τους ξεπεράσουν. Επικεντρώνονται στα θετικά αποτελέσματα, αναζητώντας τρόπους και λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις και όχι τους ενόχους. Παρέχουν ανατροφοδότηση, ενώ οι ίδιοι είναι ανοιχτοί σε αυτή. Οι καλοί ηγέτες είναι επίσης αυθεντικοί και κατανοητοί στους άλλους. Πέρα από όλα αυτά, ένας ηγέτης πρέπει επίσης να κατανοεί τον εαυτό του, γνωρίζοντας τα δυνατά του σημεία, καθώς και τις αδυναμίες και τις προβληματικές του περιοχές. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να τον βοηθήσει και σε αυτό.

Πώς να παρακινήσετε τους υπαλλήλους;

Είναι σημαντικό, ιδίως για τα μη εργατικά επαγγέλματα, να προάγεται η εσωτερική παρακίνηση των εργαζομένων. Θέτοντας στόχους και αφήνοντάς τα να εργαστούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ενθαρρύνοντας τη μάθησή τους, εμπλέκοντάς τα σε εκδηλώσεις και στη λήψη συναποφάσεων. Μαζί με τα καθήκοντα, παραδώστε και την ευθύνη. Εκτιμήστε την εργασία των ανθρώπων και παρέχετε δίκαιη και προσανατολισμένη στην ανάπτυξη ανατροφοδότηση αντί για αρνητική κριτική.

leadership

Πώς να δώσετε ανατροφοδότηση;

Η αποτελεσματική ανατροφοδότηση είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και δείχνει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και παρέχεται ατομικά και έγκαιρα. Είναι καλή ιδέα να ζητήσετε από τον εργαζόμενο να αξιολογήσει την εργασία του στην αρχή και να του δώσετε άφθονο χώρο και προσοχή. Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση περιγράφει συγκεκριμένα τις παρατηρήσιμες συμπεριφορές ή τα εργασιακά αποτελέσματα και τις συνέπειές τους, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές. Οι διευθυντές μερικές φορές φοβούνται να δώσουν ανατροφοδότηση, φοβούμενοι την αντίσταση ή τη σύγκρουση, αλλά αν τηρήσουν τους βασικούς κανόνες και ενδιαφερθούν πραγματικά για τον άλλον, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας ουσιαστικός διάλογος που υποστηρίζει την ανάπτυξη του εργαζομένου. Η ικανότητα να διαχωρίζει κανείς τα γεγονότα από τα συναισθήματά του και να μπορεί να τα περιγράφει και τα δύο διευκολύνει πολύ την παροχή ανατροφοδότησης. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό.

Πώς να επηρεάσετε το στυλ διαχείρισης;

Κάθε μάνατζερ έχει το δικό του στυλ εργασίας με τους ανθρώπους, αν είναι αυταρχικός ή δημοκρατικός, αν εμπιστεύεται τους ανθρώπους ή τους ελέγχει συνεχώς. Το στυλ επηρεάζεται από την ανατροφή, την προσωπικότητα και την κουλτούρα. Πολλοί διευθυντές χρησιμοποιούν, συχνά ασυνείδητα, το ίδιο στυλ με τον προϊστάμενό τους. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να αποκαλύψει πώς αισθάνεται πραγματικά ένα άτομο ως διευθυντής, αν προσπαθεί να εμπλακεί σε συμπεριφορές που είναι αντίθετες με το περιβάλλον του. Ταυτόχρονα, προωθείται η αυθεντικότητα, η οποία είναι σημαντική για έναν μάνατζερ και αυξάνει την αξιοπιστία του.

Πώς μπορεί η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία να βοηθήσει στην ηγεσία;

Οι διευθυντές και οι επικεφαλής των εταιρειών εκτίθενται σε δύσκολες εργασιακές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων, ενώ συχνά παραπονιούνται ότι δεν έχουν κανέναν να τις μοιραστούν μαζί τους και αισθάνονται μόνοι. Επομένως, είναι χρήσιμο να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία που θα τους ακούσει και θα τους προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν τα συναισθήματά τους. Οι διευθυντές είναι επίσης συχνά πολυάσχολοι, οπότε η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια επιλογή για εξοικονόμηση χρόνου με τις μετακινήσεις ή για να συνδυάσετε μια ψυχολογική διαβούλευση με μια επίσκεψη, για παράδειγμα.

Η πραγματική ιστορία ενός θεραπευόμενου και πώς τον βοήθησε η θεραπεία:

“Εργάζομαι σε μια νέα θέση ως διαχειριστής έργου και ηγούμαι μιας ομάδας ανθρώπων από τους οποίους έχω λάβει αρνητικά σχόλια. Αργώ να πάρω αποφάσεις γιατί φοβάμαι να κάνω λάθη. Φοβάμαι μήπως χάσω τη δουλειά μου εξαιτίας αυτού. Έτσι, στη θεραπεία, μαθαίνω να αντιμετωπίζω το φόβο μου και να εξασκούμαι στο να κάνω λάθη, προσπαθώντας να κάνω λάθη επίτηδες, ώστε να συνειδητοποιήσω ότι τίποτα τρομερό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό με κάνει πιο ευέλικτο στην εργασία μου και μου επιτρέπει να αντιμετωπίζω πιο γρήγορα τα επείγοντα πράγματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καθυστερώ τους άλλους.”

Αμφιταλαντεύεστε για το αν η θεραπεία είναι για σας;

Αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε
Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία; Και Για Ποιον Είναι;

Αν σκέφτεστε να κάνετε ψυχοθεραπεία, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι η έσχατη λύση για καταστάσεις κρίσης, όπως δεν εξυπηρετεί μόνο όσους ταλαιπωρούνται από σοβαρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του και να τον κατανοήσει καλύτερα.
Πλήρης προβολή
Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Η πρώτη μου συνεδρία: Πώς να προετοιμαστώ και τι να περιμένω

Όλοι έχουν πολλές ερωτήσεις πριν από την πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται θάρρος για να εκμυστηρευτείς σε έναν άγνωστο τις προσωπικές σου δυσκολίες. Ωστόσο, το δυσκολότερο είναι να κάνεις το πρώτο βήμα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με την πρώτη σας συνεδρία ψυχοθεραπείας ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το πρώτο βήμα για εσάς.
Πλήρης προβολή
Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Λειτουργεί πραγματικά η online ψυχοθεραπεία; Δεν είναι καλύτερη η θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο;

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Οι θεραπευόμενοι τη θεωρούν έναν πρακτικό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε ψυχοθεραπευτική βοήθεια από ειδικούς και ότι τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά.
Πλήρης προβολή
Για να λειτουργήσει η θεραπεία, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή.
Με ένα σύντομο τεστ μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε μέσα σε 5 λεπτά κάποιον που θα σας ακούσει.
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Διαλέγουμε τους θεραπευτές μας προσεκτικά
Πριν οι θεραπευτές ενταχθούν στην κοινότητά μας, περνούν από μια μακρά διαδικασία επιλογής, έχουν επαληθευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή
Με ένα σύντομο τεστ θα σας δείξουμε τους τρεις πιο κατάλληλους θεραπευτές με βάση τις ανάγκες σας.
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Θα συμπληρώσουμε τη θεραπεία με μαθήματα σε μορφή βίντεο
Για τους συνδρομητές, προσφέρουμε 60 online μαθήματα σε μορφή βίντεο για την ψυχική υγεία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή.
Έναρξη τεστ
Hedepy
Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο της Hedepy
Tips, εκπτώσεις, νέα
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε με τις Αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna